Volleyflits jaargang 1 – 1

Woordje van de voorzitter
Voor je ligt de eerste nieuwe senioren nieuwsbrief van VC Oostermoer. Er bleek een behoefte aan betere, eenduidiger en duidelijker communicatie, waaraan we invulling gaan geven dit jaar. Daarom lanceren we binnenkort onze nieuwe website en zullen we de highlights die we op de website zetten ook actief en regelmatig naar de leden mailen in de vorm van een nieuwsbrief. Zo kun je regelmatig lezen over de relevante en actuele thema’s en activiteiten binnen de vereniging, zowel in de nieuwsbrief, als ook op de website.
Veel plezier en voordeel ermee en we horen graag hoe het mogelijk nog beter kan.

Marcel Hoogland, (voorzitter VC Oostermoer)

Van de redactie
De allereerste VolleyFlits de nieuwsbrief van VC Oostermoer voor alle seniorenleden. Na afloop van elke bestuursvergadering willen wij, vanuit het bestuur, jullie, als leden, informeren over actuele onderwerpen. Ook voor ons is dit nieuw, dus zal er vast veel beter kunnen, maar we staan open voor suggesties en we hopen dat een ieder die een positieve bijdrage denkt te kunnen leveren, ons ook weet te vinden!
Heb je een leuk item voor de Volleyflits, mail dan naar info@vcoostermoer.nl met als onderwerp VolleyFlits.

Willeke Hoiting (bestuurslid VC Oostermoer)

Jaarlijkse TC-enquete
Onlangs heeft de TC een mail verstuurd aan alle seniorleden met het verzoek de jaarlijkse TC enquête in te vullen. Dit jaar doen we dat in elektronische vorm, hetgeen het verwerken een stuk makkelijker maakt en het invullen hopelijk ook. De TC zal proberen maximaal rekening te houden met jouw input voor bijvoorbeeld teamindeling en trainingen voor het volgend seizoen. De TC vraagt de antwoorden zoveel mogelijk toe te lichten, des te beter begrijpen zij wat jij bedoelt. Tot uiterlijk 17 februari 2019 kan jij de enquête insturen.Heb jij geen mail ontvangen, meld je dan bij de TC via het mailadres: tc@vcoostermoer.nl.

Nevobo
Graag maken we jullie attent op de wedstrijdapp van de NeVoBo. Via deze app kan je zien wanneer de wedstrijden zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. De uitslagen van de wedstrijden staan ook in de app. Handig.
Ook kan je dan zien welk team wanneer en waar moet spelen, zo kan je op een vrijdagavond ook een keer komen kijken naar de heren- en damesteams die meedoen aan de Nevobo competitie. Zowel voor IOS als Android.

Nieuws
Tijdens de ALV van afgelopen najaar is al aangegeven dat de website van onze vereniging wordt vernieuwd. Hier wordt door verschillende mensen binnen onze vereniging momenteel hard aan gewerkt, hierdoor is de huidige site niet meer volledig up-to-date. Toch willen we proberen om de informatie welke handig is voor alle leden, op de website te zetten. Het kan gebeuren dat je op de website verouderde informatie tegenkomt hiervoor vragen we jullie begrip en geduld, we hopen op korte termijn de nieuwe website te kunnen lanceren.

Om te voorkomen dat de ballen en andere handige hulpmiddelen voor het kunnen volleyballen niet meer voldoen aan de eisen, heeft het bestuur een materiaalman aangesteld. Jan-Roelof Witting neemt deze taak op zich. Mocht je materiaal issues tegenkomen, neem dan contact met hem op.

Nieuws kunnen we het eigenlijk niet meer noemen, maar nog steeds het vermelden waard. In november heeft een grote groep vrijwilligers de straten van Gieten onveilig gemaakt tijdens de jaarlijkse banketstavenactie! Ruim 1000 banketstaven zijn door deze actieve leden verkocht! Door dit soort acties zijn wij als vereniging in staat om leuke activiteiten te blijven organiseren voor de leden!
Verkopers en kopers bedankt!

Het knaltoernooi was een groot succes, zowel voor de jeugd als voor de senioren. Bij de senioren deden ruim 60 leden en introducees mee.

Wil jij weten wat het nu kost om lid te zijn van onze vereniging? De informatie over de contributie is te vinden op de website, klik hier voor de directe link.

Privacy (AVG)
Ook wij als vereniging moeten uiteraard voldoen aan de wet- en regelgeving met betrekking tot de privacy. Hiervoor hebben wij een verklaring opgesteld, deze kan je vinden op de website van VC Oostermoer. Voor een directe link klik hier. Mocht jij niet willen dat bijvoorbeeld foto’s van jou worden gebruikt voor de website of andere uitingen vanuit de vereniging, neem dan contact op met je coach of aanvoerder.

TC Beleid
In overleg met het bestuur en de leden van de technische commissie zijn onlangs de afspraken omtrent de taken en verantwoordelijkheden van de TC opnieuw vastgesteld. Ook is afgesproken dat de voorzitter van het bestuur de link is tussen de TC en het bestuur, indien er problemen zijn tussen bijvoorbeeld een speler, team, trainer en de TC of een lid van de TC, kan je contact opnemen met de voorzitter.
Voor meer informatie over deze afspraken kijk hier.

Aanwijsschema Scheidsrechters
De wedstrijden kunnen niet gespeeld worden zonder spelers, maar ook scheidsrechters zijn onontbeerlijk. Hiervoor is een aanwijsschema vastgesteld, kijk hiervoor op de site, of via deze link.

Agenda komende periode
Zoals al eerder in deze VolleyFlits genoemd, via de Nevobo-app kan je heel gemakkelijk zien welk team wanneer en waar moet spelen. De wedstrijden van de recreantencompetitie staan hier niet in vermeld, maar de thuiswedstrijden van deze teams vinden plaats op de trainingsavond (maandag) tijdens hun trainingsuren. Wil je een keer een wedstrijd van de recreanten bijwonen, vraag dan 1 van de spelers naar het speelschema.

Bestuursvergadering VC Oostermoer 14 maart 2019,
18 april 2019 (met TC/JC/bestuur en wedstijdsecretaris, ter voorbereiding van de het nieuwe seizoen) en 6 juni 2019)
Indien je iets op de agenda wilt laten zetten, neem dan vooraf contact op met één van de bestuursleden.

In maart zal de jeugdcommissie weer een scholenproject organiseren. Dit project zal worden afgesloten met een toernooi.

Op 30 maart wordt het Circulatie MiniVolleybaltoernooi (CMV) gehouden. Te zijner tijd zal de jeugdcommissie weer vragen voor vrijwilligers.

Beachvolleybal toernooi Appelscha 6 Juli 2019, inschrijving is geopend, voor meer informatie kijk op de website

Om alvast te noteren 8 okotober 2019 ALV VC Oostermoer

Kijk voor nationale en internationale volleybal evenementen op de website van Nevobo.