Protocol wedstrijden en trainingen

 

VC Oostermoer heeft het protocol aangepast voor de trainingen en thuiswedstrijden. We vragen alle leden en tegenstanders om dit protocol te lezen voordat je naar de sporthal komt.

Het welzijn van ons allemaal staat voorop en we hebben als bestuur begrip voor maatregelen die nodig zijn om het Coronavirus onder controle te krijgen. De nu gekozen maatregel om een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht te stellen om deel te kunnen nemen aan georganiseerde binnensport legt veel verantwoordelijkheid en ook wel zorgen bij de club en haar vrijwilligers neer. Als leden, vrijwilligers en vereniging willen we met elkaar door te sporten gezond en fit blijven. We hebben de inzet van jullie allemaal nodig om dit mogelijk te blijven maken.

 

Aangepast protocol

VC Oostermoer volgt voor de gehele vereniging de richtlijnen van NOC/NSF, de Nevobo en de gemeente Aa en Hunze. Ook houden we natuurlijk rekening met de basisregels van het RIVM. Op basis van deze richtlijnen en regels heeft de vereniging een protocol opgesteld. Dit protocol beschrijft hoe we als vereniging omgaan met de Corona maatregelen die gelden vanaf zaterdag 6 november 2021.

Het protocol beschrijft de volgende zaken:

  • Algemene richtlijnen
  • Richtlijnen in Sporthal De Goorns en het Sportcafé (kantine)
  • Controle Corona toegangsbewijs bij trainingen én wedstrijden
  • Richtlijnen voor tegenstanders

 

De belangrijkste aandachtspunten zijn:

  • Bij het betreden van de sporthal geldt dat een Corona Toegangsbewijs (CTB) in combinatie met een geldige identiteitskaart verplicht is vanaf 18 jaar;
  • Dit geldt dus voor de volledige accommodatie, ook voor kleedkamers, toiletten en het sportcafé;
  • Dit geldt voor sporters én publiek;
  • Voor mensen met een aangestelde functie in de sporthal geldt de CTB-verplichting niet. Dat betreft o.a. trainers/coaches (ook van de uitclubs), vrijwilligers;
  • Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek wel een CTB tonen.

 

Tijdens trainingsavonden zal de controle door de trainer uitgevoerd worden. Tijdens wedstrijdavonden zal hiervoor een vrijwilliger aanwezig zijn.

Lees hier het gehele protocol:  Coronaprotocol VC Oostermoer versie 8 november 2021

 

Uitwedstrijden

Kijk bij uitwedstrijden vooraf op de site van de betreffende vereniging wat de gehanteerde richtlijnen zijn om teleurstellingen op locatie te voorkomen. Ook daar zal altijd de landelijke maatregel gelden dat voor 18 jaar en ouder dat je een CTB icm een identiteitskaart moet tonen om toegang te krijgen tot de sportlocatie. Dit geldt ook voor ouders die als chauffeur meerijden naar uitwedstrijden.

 

Vraag of opmerking?

Heb je een vraag of opmerking over dit protocol? Neem dan contact op met de wedstrijdsecretaris, Herald Folkerts (wedstrijdsecretaris@vcoostermoer.nl).

 

We vertrouwen er als bestuur op dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en denkt aan eigen en andermans gezondheid.