Wedstrijden

 

Ga je binnenkort je eerste volleybalwedstrijd spelen? Spannend en leuk! We kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent hoe dit gaat. Daarom hebben we alle belangrijke informatie over jouw wedstrijd op een rijtje gezet. Deze informatie is ook belangrijk voor jouw ouders.

Spelerskaart

Voor alle kinderen vragen we een spelerskaart aan. Hiervoor maken we tijdens één van de eerste trainingen (na de zomer- of kerstvakantie) pasfoto’s. De spelerskaart moet naar iedere wedstrijd meegenomen worden. Daarom bewaren we de spelerskaarten in de tas met de shirtjes.

Wedstrijdtenue

Iedereen dient zelf te zorgen voor een zwart sportbroekje en zwarte kniebeschermers. We spelen in groene wedstrijdshirts. Deze worden beschikbaar gesteld door de vereniging. Iedere ouder komt aan de beurt om de shirts een keer te wassen. Het is de bedoeling dat de schone shirts bij de volgende wedstrijd weer worden meegenomen.

Wedstrijdschema (CMV)

De informatie over de data, tijden en locaties van de volleybal wedstrijden ontvangen jullie in een aparte e-mail. Informatie over de eerstvolgende wedstrijden is ook terug te vinden op onze website. Het wedstrijdschema en de laatste uitslagen zijn per team aangegeven.

Vervoerschema (CMV)

Het is gebruikelijk dat alle ouders om beurten het vervoer verzorgen naar de wedstrijden. Indien je niet kunt rijden, dien je zelf te ruilen met de andere ouders. Daarom zijn de telefoonnummers en e-mailadressen van alle teamleden opgenomen in het wedstrijdschema dat via de e-mail wordt rondgestuurd. Hierin staat ook wie wanneer verwacht wordt om als vervoer mee te gaan.

Aanvang wedstrijden

De teams worden geacht om minimaal een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd aanwezig te zijn in de sporthal.

Thuiswedstrijden

De jongste kinderen spelen de wedstrijden op de zaterdagochtend in de vorm van een CMV-competitie. Een keer per half jaar spelen zij een competitieochtend in Sporthal De Goorns in Gieten. De jongeren (niveau A/ B/ C) spelen de thuiswedstrijden op de vrijdagavond of zaterdag in Sporthal De Goorns in Gieten.

Oefenbal (CMV)

In alle tassen zit een bal waarmee, voor de wedstrijd, ingespeeld kan worden. Gebruik hem waar hij voor bedoeld is. Deze bal moet terug in de shirtjestas. Het gehele team is hiervoor verantwoordelijk. Ben je de bal kwijt? Meld dit dan bij je trainer of coach. De kosten van een nieuwe bal worden in rekening gebracht bij degene(n) die hem hebben verloren.

Coachen

Ieder team heeft (in principe) een vaste coach. Hij/ zij zorgt voor het aanmelden van je team in de zaal. Tijdens de wedstrijd let de coach erop dat de spelers goed doordraaien en wisselen. Ook bepaalt de coach welke speler naar de kant moet wanneer hierover twijfel bestaat. Meer informatie kan je lezen op de pagina over de taken van de coach.

Helpen tijdens CMV competitieochtend

Ouders worden geacht af en toe te helpen tijdens een CMV competitieochtend in Sporthal De Goorns (Gieten). Ouders worden ingedeeld om te tellen tijdens de wedstrijden. In het wedstrijdschema staat aangegeven welke ouder wanneer verwacht wordt om te helpen. Wanneer je niet kunt helpen, dien je zelf te ruilen met een van de andere ouders. In dat geval hoort de Jeugdcommissie graag welke ouders komen helpen.

Kampioenschap

Wanneer het team kampioen wordt, dan ontvangen zij van de NeVoBo een medaille met opdruk. Die ontvangen ze een aantal weken nadat het kampioenschap behaald is. Ook vanuit de vereniging ontvangen de kinderen een leuke traktatie.