Jeugd

 

Zowel kinderen als jongeren kunnen volleyballen bij VC Oostermoer. We hebben verschillende jeugdteams, zodat iedereen op zijn/ haar eigen niveau en met leeftijdsgenoten kan trainen en wedstrijden kan spelen.

Hieronder staat kort uitgelegd op welke manier we kinderen en jongeren leren volleyballen. Meer informatie kan je vinden op de pagina’s over onder andere de CMV-wedstrijden en┬áde jeugdcommissie. Ook hebben we een aparte pagina met informatie over de taken van de coach.

Ben je nieuwsgierig geworden? En wil je graag zelf een keer ervaren of jij volleybal leuk vindt? Kom dan een keer gratis meetrainen. Lees hier meer over de trainingen van de jeugd.

 

Verschil CMV en A/B/C-jeugd

Kinderen t/m 12 jaar leren bij ons stapsgewijs volleyballen. Hiervoor maken de trainers gebruik van een leuke volleybalvorm genaamd Cool Moves Volley (CMV). Bij CMV worden verschillende niveaus onderscheden. Op elk niveau leren we kinderen nieuwe aspecten en technieken van volleybal aan. Naast de trainingen, kan elk team ook al CMV-wedstrijden spelen.

De jeugdspelers (12-18 jaar) doen mee aan de jeugdcompetitie. Afhankelijk van de leeftijden van de spelers, komen zij uit in een bepaalde leeftijdscategorie: A-, B-, of C-jeugd. Binnen deze leeftijdscategorie wordt het team ingedeeld naar niveau (topklasse, hoofdklasse, 1e klasse of 2e klasse). Lees hier meer informatie over de Nevobo-competitie.

 

Gedragscode

We vinden het belangrijk dat iedereen op een goede manier met elkaar omgaat. Tijdens de trainingen en wedstrijden, maar ook naast het veld. We hebben een gedragscode met huis- en gedragsregels opgesteld die beschrijft hoe wij vinden dat we ons zouden moeten gedragen. Deze geldt niet alleen voor alle leden van VC Oostermoer, maar ook voor ouders van jeugdleden.