VC Oostermoer knalt het jaar in

 

We zijn het jaar 2023 lekker in geknald. Na enkele jaren kon het Knaltoernooi weer worden georganiseerd. Hilde en Judit hebben de draad weer opgepakt om hier een traditie van te maken.

Gemêleerd gezelschap

De leden konden zoals gewoonlijk een introducée meenemen. Dus ook familie en vrienden trokken hun sportieve outfits aan om een balletje mee te spelen. Oud-leden keerden voor een avondje terug op het oude warme nest en hadden een plezierige avond. Dat gold ook voor enkele Gieter volleyballiefhebbers die een balletje wilden slaan en zichzelf in het zweet wilden werken. En er waren enkele liefhebbers die graag met onze vereniging kennis wilden maken.

 

Warming Up

De avond begon met een gezamenlijke warming up. De dansmariekes Silke, Eliza en Nienke deden een dansje voor om de deelnemers op te warmen. Er waren bij sommige volleyballers verrassende dansmoves te bewonderen. De stemming zat er dan ook al snel in.

 

Voorronde

Er konden negen teams gevormd worden, die over drie poules werden verdeeld. De voorronde werd voor de pauze gespeeld. Na de pauze speelden de winnaars van de poules tegen elkaar. De nummers twee van de poules vormden een eigen poule. En de nummers drie vochten een verbeten gevecht uit om niet op de laatste plaats te eindigen.

 

Verliezerspoule (maar wel gelukkig in de liefde)

Team Champagne won de verliezerspoule en werd zevende. De strijd om de laatste plaats ging tussen Team Oliebol en Team Sterretje. De Sterretjes straalden door hun inzet, maar dit strandde in schoonheid. De Oliebollen wonnen deze strijd en zo eindigden de Sterretjes op de laatste plaats.

 

Poule met nummer2 (Knallers)

In Poule 2 met de nummers 2 van de voorronde leek het slechts om de eer te gaan. Team Astronauten verloor beide potjes en eindigde op de eervolle zesde plaats. De Astronauten werden afgetroefd door de Vuurpijlen die iets hoger knalden. Team Bubbels had in deze poule de smaak van de overwinning nog beter te pakken en pakte met twee overwinningen de altijd vervelende vierde plaats. Bij de prijsuitreiking bleek echter dat er voor de winnaar van de poule toch nog iets moois in het verschiet lag. Zij kregen net als Team Champagne een lekker doos met tompouces.

 

Winnaarspoule (Toppers)

In de winnaarspoule delfde Team Kniepertje het onderspit en legde beslag op de derde plaats. Team Appelflap streed moedig, maar moest zijn meerdere erkennen in Team Bitterballen. De Appelflappen eindigde op een mooie tweede plaats.  De Bitterballen, Ceesjan, Silke, Amy, Jan W. Otto en Harold, gingen met de hoofdprijs aan de haal.

 

Sponsors

De prijzen werden beschikbaar gesteld door Bakkerij Job, Sportcafé De Goorns en grafisch ontwerpbureau Beeldbus.nl.

 

Dank

We kunnen terugkijken op een mooi Knaltoernooi. Judit en Hilde bedankt voor de organisatie. Max en Jan bedankt voor het fluiten. Ook een woord van dank gaat uit naar de andere vrijwilligers die een bijdrage hebben geleverd aan het slagen van dit toernooi.

 

Uitslag:

  1. Bitterbal
  2. Appelflap
  3. Knijpertje
  4. Bubbels
  5. Vuurpijl
  6. Astronaut
  7. Champagne
  8. Oliebol
  9. Sterretje