Geen wedstrijden meer in 2021

 

De resterende competitiewedstrijden in het kalenderjaar 2021 worden uitgesteld. Dit geldt voor zowel de senioren- als de jeugdcompetities, de wedstrijden uit het regionale bekertoernooi en voor CMV- en recreanten toernooien.

Algemeen directeur Guido Davio reageert: “We zijn ervan overtuigd dat het voor iedereen heel belangrijk is om in deze tijd te blijven sporten en bewegen. Vanzelfsprekend zijn we niet blij met dit besluit, maar we willen door de wedstrijden eruit te halen verenigingen de ruimte geven om op die momenten leden de zekerheid te bieden van trainingsaanbod waardoor zoveel mogelijk mensen kunnen blijven volleyballen en onderdeel blijven van de vereniging. We gaan nu aan de slag om ons voor te bereiden op het tweede deel van de competitie.”

Afgelopen vrijdag maakte het demissionaire kabinet bekend dat er van zondag 28 november tot 19 december van 17.00 uur tot 05.00 uur niet gevolleybald mag worden. De Eredivisie mag wel doorgaan, hetzij zonder publiek. Doel van de maatregelen is om de snelle toename van het aantal Corona-besmettingen en de ziekenhuisopnames af te remmen.

 

Inventarisatie onder verenigingen

De Nevobo heeft sinds vrijdagavond onderzoek gedaan naar de verschillende scenario’s en heeft contact gezocht met verenigingen om te inventariseren wat hun wensen zijn. De clubs waarmee contact is gezocht vertegenwoordigen in totaal circa 7000 leden.

Uit deze brede inventarisatie bleek het volgende:

  • Het overgrote deel van de verenigingen geeft aan de competitie te willen uitstellen en daarmee ruimte creëren om de aankomende weekenden zoveel mogelijk leden te laten trainen.
  • Verenigingen vinden het onverantwoord om hun leden wedstrijden te laten spelen zonder daarvoor te kunnen trainen.

 

Conclusies Nevobo

Op basis van deze inventarisatie is de Nevobo tot de conclusie gekomen dat de wedstrijden die voor de aankomende drie weken op het programma staan worden uitgesteld. Wat dit betekent voor de halfjaar-competities, werd eerder al gecommuniceerd in dit bericht. Dit betekent dat er dit kalenderjaar in principe geen wedstrijden meer worden gespeeld.

 

Bron: Website Nevobo (lees hier het hele artikel)