Schoolvolleybal 2023

 

Op woensdag 29 maart vond het schoolvolleybal toernooi plaats in sporthal De Goorns. In totaal streden 17 teams om de winst.

Schoolvolleybal toernooi was groot succes

De jeugdcommissie heeft een mooi schoolvolleybaltoernooi neergezet. Met de hulp van enkele leden en ouders van leerlingen van de scholen kon een flink aantal schoolteams spelen in sporthal De Goorns. Voor sommige leerlingen was de sport al bekend en voor anderen was het de eerste kennismaking met volleybal.

 

Volleybal op niveau 2 en 4

Via de zes CMV-niveaus kunnen kinderen stap voor stap, op een speelse manier, bij VC Oostermoer alle volleybaltechnieken leren. De jeugdcommissie had voor het schoolvolleybaltoernooi gekozen voor niveau 2 en 4. De jongste kinderen dienden met een onderhandse volleybalopslag de bal over het net in het veld te brengen. De tegenstander mocht de bal vangen en vervolgens teruggooien. Door de bal over het net te gooien moest getracht worden om de bal bij de tegenstander op de grond te krijgen. Er werd zeer fanatiek om de punten gestreden. De wat oudere groepen speelden op niveau 4. Bij dit niveau begint het spel al meer op volleybal te lijken. Er moet verplicht drie keer boven- of onderhands overgespeeld worden. Ook bij deze teams was het enthousiasme groot.

 

In totaal 17 teams

Er deden 17 teams mee van de drie basisscholen in Gieten. De Gieterschool was het best vertegenwoordigd en ging ook met de drie hoofdprijzen aan de haal. Zowel het team van Groep 4-5, Groep 6-7 en Groep 7-8 wonnen hun poule. De nummer 2 en 3 van de poule kregen ook een medaille.

Foto’s van dit schoolvolleybal toernooi zijn hier terug te kijken: https://vcoostermoer.nl/album/schoolvolleybal-2023/

 

Kom je nog eens gratis meetrainen?

Leerlingen die door dit toernooi enthousiast zijn geworden om te gaan volleyballen kunnen bij VC Oostermoer terecht. Daar kan bij voldoende leden op alle CMV-niveaus gespeeld worden. Kinderen die belangstelling hebben kunnen drie keer gratis meetrainen. Maar ook voor de oudere jeugd (12 tot en met 18) en volwassenen zijn er bij VC Oostermoer diverse mogelijkheden om te volleyballen. Dit kan zowel in de Nevobo-competitie als op recreatief niveau. Belangstellenden kunnen ook driemaal gratis meetrainen.

Meer informatie is elders te vinden op de website van VC Oostermoer. De club die in 2024 50 jaar bestaat is ook nog op zoek naar trainers voor het volgend seizoen.