Volleybal en Nevobo

Volleybal en Nevobo

Volleybal is een balsport waarbij het speelveld is verdeeld in twee gelijke helften gescheiden door een net. De beide teams, die elk uit 6 spelers bestaan, bevinden zich ieder op hun eigen helft en proberen door het slaan of tikken tegen de bal deze op het tegenoverliggende deel van het speelveld binnen de lijnen de grond te doen raken. Een geslaagde poging, of een fout van de tegenstander, levert een punt op. Wie het eerst 25 punten heeft behaald wint de set. Wie het eerst 3 sets heeft gewonnen wint de wedstrijd. Bij een gelijke stand, 2-2 in sets, wordt een beslissende set tot 15 punten gespeeld.

Op de zijkanten van het net, precies boven de zijlijn, zijn twee verticale stokken, de zogenoemde “antennes”, geplaatst. Een bal die naar het speelveld van de tegenstander wordt gespeeld moet tussen deze antennes of het verlengde ervan door gaan.

In de oorspronkelijke variatie, het gewone zaalvolleybal, bestaat ieder team uit zes personen en meet het veld 9 bij 18 meter.

In de loop der tijd zijn er een aantal variaties ontstaan waaronder zitvolleybal, minivolleybal en strandvolleybal.

Ik wil meer weten over volleybal

Nevobo app

Graag maken we jullie attent op de wedstrijdapp van de NeVoBo. Via deze app kan je zien wanneer de wedstrijden zijn en kom je niet voor verrassingen te staan. De uitslagen van de wedstrijden staan ook in de app. Handig.
Ook kan je dan zien welk team wanneer en waar moet spelen, zo kan je op een vrijdagavond ook een keer komen kijken naar de heren- en damesteams die meedoen aan de Nevobo competitie. Zowel voor IOS als Android.

Nevobo app

De Nederlandse Volleybal Bond (nevobo)

De Nevobo is dé overkoepelende organisatie voor volleyballers, beach- en zitvolleyballers. Ruim 80 medewerkers en vele vrijwilligers zetten zich in voor een kwalitatief goed volleybalaanbod en de ondersteuning van 1.200 verenigingen en 125.000 leden.

Tot de kerntaken van de Nevobo behoren het organiseren van competities en toernooien, het ondersteunen van verenigingen en leden en het samenstellen en afvaardigen van de nationale teams.

De werkorganisatie kent 4 regiokantoren en een hoofdkantoor dat gevestigd is in het Huis van de Sport te Nieuwegein. Vanuit het hoofdkantoor worden de nationale competities en toernooien georganiseerd en verzorgen we de ondersteuning van de nationale teams. Ook zijn diverse staffuncties, zoals de ledenadministratie, de afdeling financiën en de afdeling marketing & communicatie hier gevestigd.

De 4 regiokantoren bevinden zich respectievelijk in Heerenveen, Deventer, Eindhoven en Amsterdam. Vanuit deze kantoren worden de regionale competities en toernooien georganiseerd, evenals de ondersteuning aan verenigingen en leden.

website nevobo