Trainingen en wedstrijden

 

Trainingstijden senioren

Alle senioren teams van VC Oostermoer trainen op de maandag- en/of woensdagavond. Binnenkort worden hier de trainingstijden voor het seizoen 2024-2025 vermeld.

 

Wedstrijden senioren

De thuiswedstrijden worden gespeeld in Sporthal De Goorns in Gieten. Niet elk team van VC Oostermoer speelt de thuiswedstrijden op dezelfde dag. De senioren teams die uitkomen in de Nevobo-competitie spelen de thuiswedstrijden op de vrijdagavond.

 

De teams die deelnemen aan de competitie van Rekreatie Volleybal Assen e.o. spelen de thuiswedstrijden op de eigen trainingsavond, dus de maandag- of woensdagavond.

 

Schema scheidsrechters

Van elk senioren team die uitkomt in de Nevobo-competitie wordt verwacht dat zij enkele keren per seizoen een scheidsrechter leveren. Dit betekent dat je als scheidsrechter optreedt bij een thuiswedstrijd van een van de andere teams van de vereniging. De scheidsrechters-contactpersoon stelt het schema op en bepaalt welk team een scheidsrechter moet leveren voor welke wedstrijd. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau waarop alle teams spelen. Het schema van scheidsrechters kan je vinden op de pagina Downloads.

Let op: sta je met je team ingedeeld om te fluiten, maar kunnen jullie niet? Dan ben je als team zelf verantwoordelijk voor het regelen van een vervangende scheidsrechter.

 

Spelregel-toets

Wanneer je gaat fluiten, dien je in het bezit te zijn van het certificaat van de spelregel-toets. Met dit certificaat mag je fluiten bij een wedstrijd van de jeugd en senioren t/m de 3e klasse. Zorg dat je deze toets hebt gemaakt, dit om boetes te voorkomen. Op Volleybalmasterz.nl kun je oefenen en de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen. Vervolgens kan je via deze link de toets maken.