Fluitschema en spelregel-toets

 

Van elk senioren team die uitkomt in de Nevobo competitie wordt verwacht dat zij enkele keren per seizoen een scheidsrechter leveren. Het aanwijsschema van scheidsrechters voor de thuiswedstrijden t/m december staan nu online.

Aanwijsschema scheidsrechters

Elk team treedt af en toe op als scheidsrechter bij een thuiswedstrijd van een van de andere teams van de vereniging. De scheidsrechters-contactpersoon stelt het schema op en bepaalt welk team een scheidsrechter moet leveren voor welke wedstrijd. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het niveau waarop alle teams spelen. Het aanwijsschema (t/m december 2019) vind je op de pagina Downloads. Daarnaast zal het schema opgehangen worden op het bord in Sporthal De Goorns.

Spelregel-toets en scheidsrechterscursus

De Nevobo heeft een spelregeltoets. Na het behalen van het spelregelbewijs ben je bevoegd om te fluiten bij wedstrijden van de jeugd en senioren t/m de 3e klasse. In verband met een tekort aan scheidsrechters binnen VC Oostermoer, kan je ook ingedeeld worden bij een wedstrijd op 2e klasse niveau. Op www.volleybalmasterz.nl kan je de spelregels in begrijpelijke taal bestuderen en kan je oefenvragen maken. Vervolgens kan je via deze link de toets maken.

LET OP: Ga jij fluiten? Zorg dan dat je in het bezit bent van het spelregelbewijs, dit om boetes te voorkomen.

Binnenkort zullen we de A- en B-jeugd een scheidsrechterscursus aanbieden, zodat zij in de 2e helft van het seizoen op zaterdag mee kunnen draaien op de jeugdwedstrijden.