Dames 1 bij huldiging Sportkampioenen Aa & Hunze

 

Een delegatie van Dames 1 heeft zich dinsdag laten huldigen in de Theaterboerderij in Ekehaar. De goede prestaties van het eerste damesteam tijdens het seizoen ’18/’19 waren aanleiding voor de gemeente Aa en Hunze om de dames in het zonnetje te zetten.

De Gemeente Aa en Hunze besteedt ieder jaar aandacht aan de kampioenen uit de gemeente van het voorgaande jaar. Het eerste damesteam mocht zich laten huldigen omdat zij afgelopen seizoen kampioen werd van de Tweede klasse en verliezend finalist was in het bekertoernooi. Heren 1 was eerder al eens aanwezig bij de huldiging toen het team in 2016 kampioen werd van de Derde klasse. En ook Dames 1 mocht zich al eens eerder laten huldigen in het seizoen ’13/’14 toen de titel in de Eerste klasse werd behaald.

Dit jaar mochten Jorien, Manon en Suzan het podium van de Theaterboerderij betreden. Ze werden ondervraagd door sportcombi Wim Vos. De dames blikten even terug op het kampioenschap en de prestaties van het huidige seizoen. Ook lieten zij weten dat het goed gaat met VC Oostermoer; er zit vooral groei bij de mannen en de wedstrijd-recreanten. Vervolgens kregen de dames een Bartje-beeldje uitgereikt.

Er was een grote diversiteit aan sporters bij de huldiging aanwezig, zoals een kleiduivenschutter, een duivenmelker, voetballers, een atlete die hele lange afstanden loopt, een atlete die liever aan Obstacle Course Running doet en schaatsers. Het was de eerste keer dat het ‘gala’ gesplitst was in een middagsessie voor de jeugd en een avondsessie voor de volwassenen.

De gemeente Aa en Hunze maakte ook de genomineerden bekend voor het Drentse sportgala. Marathonschaatser Frank Vreugdenhil werd genomineerd voor de titel ‘Drents Sportman van het Jaar’. Langeafstandsloopster Bertine de Vries mag voor de titel ‘Drents Sportvrouw van het Jaar’ gaan. Allon Keja werd genomineerd in de categorie ‘Talent van het Jaar’. En er was een nominatie voor de beachvolleyballers Patrick Dokter en Fijs Folkerts, ook niet geheel onbekend bij onze vereniging, voor ‘Drents Sportploeg van het Jaar’. Het duo werd Nederlands Kampioen <13 jaar. Zij mogen op 9 maart naar het Atlastheater in Emmen voor het Drentse Sportgala.