Competitie en trainingen – update 13 okt.

 

Als gevolg van de coronamaatregelen van 13 oktober worden alle competities, inclusief de jeugdcompetities, per 14 oktober 22.00 uur stilgelegd. Ook hebben de maatregelen gevolgen voor de trainingen.

Tijdens de persconferentie op dinsdag 13 oktober werden er aanvullende maatregelen afgekondigd door premier Rutte en minister De Jonge om het coronavirus de kop in te drukken. Dit heeft gevolgen voor het volleybal.

 

Competitie tijdelijk stil gelegd

De nieuwe maatregelen schrijven voor dat alle competities, inclusief de Eredivisie- en jeugdcompetities, tijdelijk worden stilgelegd. De recente maatregelen worden genomen om reisbewegingen en sociale contacten te beperken.

 

Trainingen – 18 jaar en ouder

De nieuwe maatregelen schrijven voor dat de trainingen in teamverband van 18 jaar en ouder per woensdag 14 oktober 22.00 uur, uitsluitend zijn toegestaan met een maximale groepsgrootte van 4 personen (inclusief trainer) en met continue inachtneming van de 1,5 meter afstandsregel, zowel binnen als buiten de lijnen. VC Oostermoer heeft ervoor gekozen om de trainingen van de leden van 18 jaar en ouder voor de komende 4 weken stil te leggen.

 

Trainingen – jeugd tot 18 jaar

De nieuwe maatregelen schrijven voor dat de jeugdleden tot 18 jaar wel ‘gewoon’ kunnen blijven trainen. Wedstrijden onderling met teams van de eigen club zijn ook toegestaan voor de jeugdteams. De wijze waarop VC Oostermoer omgaat met de jeugdtrainingen zal later deze week bekend gemaakt worden. Houd de website in de gaten voor de laatste updates.

 

Duur

De bovenstaande maatregelen gaan in per woensdag 14 oktober, 22.00 uur en gelden voor ten minste 4 weken.

 

Richtlijnen toegestane trainingen

Uiteraard blijven bij de trainingen die worden doorgezet de huidige maatregelen in stand, met als belangrijkste aandachtspunten dat er geen publiek is toegestaan, de richtlijnen voor het dragen van mondkapjes van toepassing zijn en de sportkantine gesloten is. Het dragen van mondkapjes wordt verplicht zodra dit juridisch geregeld is. Bovenop deze al geldende aandachtspunten zijn ook douches en kleedkamers gesloten per woensdag 14 oktober 22.00 uur.

 

Vervolg competitie en teamgelden

Deze maatregelen hebben, bovenop de ontwikkelingen van de afgelopen weken, veel impact op het verdere verloop van de competities. De Nevobo werkt de mogelijke scenario’s uit voor het vervolg van de competitie. De uitkomst zal mede afhankelijk zijn van de duur van de huidige situatie.

 

* Dit bericht is gebaseerd op een nieuwsbericht van de Nevobo, gepubliceerd op 12 okt. 2020