We zijn blij dat we weer bezig zijn, maar het valt nog niet mee in het zand

 

Eindelijk kan er weer gevolleybald worden. De jeugd is 11 mei weer begonnen met trainen en een week later hebben ook de volwassenen zich op de beachvelden begeven. Hoe ging dat?

Jeugdleden zijn blij dat ze weer kunnen trainen

De jeugd van onze club is 11 mei weer begonnen met trainen. Trainen in de hal is door de maatregelen wegens het coronavirus niet mogelijk. Buiten mag wel. Daarom komt de jeugd in actie op de beachvelden nabij de sporthal.

De jeugdspelers verzamelen zich voor aanvang van de training bij het beachveld. Bij de picknicktafel staat een mobiele wasbak. Daar moeten vooraf de handen gewassen worden. Dat is één van de regels die geldt om te kunnen trainen. Langs de kant staat een begeleider met een oranje hesje aan. Dit is de coördinator tijdens de training en hij/zij houdt er toezicht op of de regels worden nageleefd. Alle regels die gelden voor het volleyballen tijdens het coronatijdperk zijn hier terug te lezen.

De jeugdleden zijn blij dat ze na een tijd van nietsdoen weer actief bezig kunnen zijn. Al valt het nog niet mee in het zware zand. De C-meiden laten zich na een oefening in het zand vallen.

“We zijn blij dat we weer bezig zijn, maar het valt nog niet mee. Binnen is het veel gemakkelijker. Trainen in het zand is veel zwaarder.”

Dat merken de mini’s van niveau 6 ook als ze even later een blokoefening moeten doen. Suzan wijst ze erop dat ze niet naar voren moeten springen. De meiden doen een nieuwe poging om vanuit het mulle zand met de handen boven het net uit te komen, erbij nadenkend dat ze niet naar voren springen.

Een veld verder wordt de pass geoefend door het team Mix C. Marscha gooit een lange bal. Deze bal moeten de jeugdleden passen. Dan moeten ze uit het mulle zand zien weg te komen om een korte bal, aangegooid door een medespeler, te passen. Een pittige oefening. Maar het is lekker om weer bezig te zijn.

 

Senioren zijn blij dat ze weer een balletje kunnen slaan

Een week later zijn de senioren ook weer begonnen. De senioren doen geen trainingsoefeningen, maar spelen partijtjes van twee tegen twee of drie tegen drie. Het is lastig volleyballen op anderhalve meter afstand. Aan het net moeten de spelers zich inhouden om niet te gaan blokkeren. En het niet samen op een bal afgaan binnen de anderhalve meter afstand lijkt schier onmogelijk. Daarnaast moeten de spelers zich vaak beheersen om af te zien van het gebruikelijke handjeklap na een mooi gescoord punt.

“Het voelt weer goed om een balletje lekker in te slaan en elkaar na een lange tijd weer te ontmoeten. Het luie zweet kan er weer uit en de stramme spieren worden weer wat losser.”

De instructies voor het beachvolleyballen voor senioren zijn door het bestuur gedeeld met de leden. Deze zijn ook hier terug te lezen.

Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met het bestuur via info@vcoostermoer.nl.