Mijn eerste wedstrijd

Ouder(s)/verzorger(s) van de minileden,

 

Belangrijke informatie voor als uw kind voor het eerst volleybalwedstrijdjes gaat spelen.    We informeren jullie graag over hoe e.e.a. werkt.

  • Wedstrijden
  • Spelerskaart
  • Wedstrijdschema
  • Spelregels
  • Vervoersschema
  • Oefenbal
  • Wedstrijdtenue
  • Wedstrijdformulier
  • Coachen
  • Kampioenschap

 

Wedstrijden:

De mini’s spelen op de zaterdagochtend een competitie per ½ jaar, er wordt vooraf beoordeeld op welk niveau de kinderen gaan spelen. Wij spelen op de niveaus 2 t/m 6. De wedstrijden worden in toernooivorm gespeeld, met 2 of 3 wedstrijden op de morgen. Vaak is dit om de 2/3 weken. In het seizoen spelen de kinderen dan 1 keer ook echt in Gieten in sporthal de Goorns en de andere keren in sporthallen in de omgeving. Een half uur voor aanvang van de eerste wedstrijd worden de teams geacht aanwezig te zijn in de sporthal. Er wordt 1 set gespeeld bij niveau 2 en 3 en 2 sets bij niveau   4 t/m 6.  Kijk even op de site wanneer de volgende competitie ochtend in de Goorns zal zijn, zodat er veel publiek de teams kan aanmoedigen.

Spelerskaart:

Voor alle kinderen zal er een spelerskaart aangevraagd worden. Hiervoor zullen tijdens één van de eerste trainingen na de zomer- of kerstvakantie pasfoto’s worden gemaakt. De kaarten moeten naar iedere wedstrijd meegenomen worden, daarom bewaren we die in de tas met de shirtjes.

Wedstrijdschema:

Jullie ontvangen een aparte mail met de data, tijden en locaties van de volleybalwedstrijden.

 

Spelregels:

Ieder niveau kent eigen spelregels. Kijk voor het betreffende niveau, dat uw kind speelt,even op de site, voor een verdere uitleg hierover.

Vervoerschema:

Het is gebruikelijk dat alle ouders om beurten het vervoer verzorgen naar de wedstrijden. Indien je niet kunt rijden, dien je zelf te ruilen met de andere ouders, daarom zijn de telefoonnummers en     e-mailadressen van alle teamleden opgenomen in het wedstrijdschema. Hierin staat ook wie wanneer verwacht wordt om als vervoer mee te gaan. Ook worden de ouders opgenomen in het schema voor het helpen tijdens de competitiemorgen in de Goorns. Voor het tellen tijdens de wedstrijden.

Oefenbal:

In alle tassen zit een bal waarmee, voor de wedstrijd ingespeeld kan worden. Gebruik hem waar hij voor bedoeld is. Deze bal moet terug in de shirtjestas. Het gehele team is hiervoor verantwoordelijk.

Wedstrijdtenue:

We speler in groene wedstrijdshirts, die beschikbaar gesteld worden door de vereniging. Iedere ouder komt aan de beurt om die een keer te wassen. Het is de bedoeling dat bij de volgende wedstrijd de schone shirts weer worden meegenomen.

Je dient zelf te zorgen voor een zwart sportbroekje en zwarte kniebeschermers!

Coachen:

Ieder team heeft een vast coach, die zorgt voor het aanmelden in de zaal en tijdens de wedstrijd te letten op met name het doordraaien, wisselen en het bepalen welke speler naar de kant moet indien hierover twijfel bestaat. Voordat de wedstrijd wordt gespeeld gaat het team met de coach yellen. Aan het eind van de wedstrijd dient een wedstrijdformulier, met de standen, ondertekent te worden bij de scheidsrechter. Ook worden aan het eind van de wedstrijd, bij het net, de handjes geschud van de tegenstander en tevens bedanken voor de wedstrijd of feliciteren met de overwinning. De coach zal dit begeleiden.

Kampioenschap:

Indien het team kampioen wordt, dan ontvangen zij van de NeVoBo een medaille met opdruk. Die ontvangen ze een aantal weken nadat het kampioenschap behaald is. Vanuit de vereniging zijn we nog aan het bekijken, wat we de kinderen kunnen aanbieden.

 

Zijn er zaken niet duidelijk, dan horen wij het graag.

Wij wensen de kids heel veel speelplezier en natuurlijk succes!!!

Jeugdcommissie VC Oostermoer