De algemene PD richtlijn

Aan alle secretarissen en wedstrijdsecretarissen.

Het seizoen vordert al aardig. Uitslagen van tegenstanders en standen in de poule worden hier en daar scherp in de gaten gehouden. Het ene team gaat voor promotie, het andere vindt handhaving prima en een derde zal bezig zijn om degradatie te voorkomen. We krijgen steeds meer vragen die hiermee te maken hebben. Daarom in deze mail wat praktische informatie over promoveren, degraderen en PD wedstrijden. En het voorlopige programma.

Allereerst is het van belang dat alle (verplaatste) competitiewedstrijden, die nog geen speeldatum hebben, zo snel mogelijk worden ingepland door de verenigingen. Op dit moment staan er nog ongeveer 150 wedstrijden zonder datum! Er mag tot 1 april worden ingehaald, dus de tijd begint te dringen. Vriendelijk, doch dringend verzoek is dus om nu data te gaan afstemmen en vastleggen.

In de bijlage zie je het concept PD/ opvulprogramma van de regio Noord, gebaseerd op de gegevens, die nu bij ons bekend zijn.
Ook heel belangrijk: Een vereniging waarvan een team niet wenst deel te nemen aan promotie-/degradatie- of opvulwedstrijden, dient dit uiterlijk 1 april per mail aan ons kenbaar te maken.
De hallen waarin de PD wedstrijden gespeeld worden zijn inmiddels vastgelegd. Er wordt gespeeld in Easterein, Steenwijk, Leek en Ommen. De PD datum is zaterdag 28 april.
De opvulwedstrijden tussen de nrs 2 van de 3e klasse dames zijn enkele wedstrijden. De planning van deze wedstrijden zal t.z.t. rechtstreeks besproken worden met de betrokken verenigingen/ teams.

De algemene PD richtlijn is te vinden via https://www.nevobo.nl/cms/download/2818/Richtlijn%203.2%20-%20Promotie-degradatieregeling%202017-2018%20%28NS%29.pdf
Hierin staat van alles over deelname aan PD, opvullen van lege plaatsen, uitwisselen van speelrecht etc.

Mocht je vragen hebben, stuur dan een mail of bel. Als er een team NIET wenst deel te nemen aan PD- of opvulwedstrijden, willen we dat uiterlijk 1 april weten.

Met vriendelijke groet,

Thirza de Jong en Rachel Zwartbol
Medewerkers Wedstrijdwezen

Concept PD programma en opvulwedstrijden regio Noord 17-18