Promotie….maar dat laatste setje

Promotie…..maar dat laatste setje.

Ze doen het gewoon weer en het maakt niet uit of er nu Ds2 of Ds3 achter hun naam staat. Ds3 is met vlag en wimpel geslaagd in een missie die moeilijk werd ingezet.

Een smalle selectie van 7, die breder was, maar waarvan iedereen wist dat dat niet lang zou duren. Een vooropgesteld plan, eindigen bij de eerste drie, waarbij promotie mogelijk was.

Een klasse met teveel ploegen, waar we vlak voor de competitie werden gevraagd om toch nog naar een andere poule te gaan.

Een schema met meerdere keren 4 weken rust en dientengevolge, 4 wedstrijden in 14 dagen.

Een selectie die door blessures uitdunde naar 5, wat maakt dat de training uitmondde in triootjes en kwartetjes. Niet echt ideaal.

Met als slotakkoord, de directe concurrent die een dag voor de cruciale wedstrijd de handdoek in de ring gooit en daarmee alle spanning wegneemt. En als je ze dan toch nog een draait om de oren geeft dan bewijs je echt de promotie te verdienen.

Het seizoen begon tegen de latere kampioen Emmen. Zo…, dachten we, dat wordt een lang seizoen. Kansloos. Maar we vervolgden met o.a. een 4-0 overwinning op DEKO, na wat later bleek een hele belangrijke overwinning. Er volgen veel overwinningen met 3-1 en 4-0. Een gelijkspel tegen Volop waarschuwde ons voor de dingen te komen gingen. Na de winter onze, bijna historische dip, 2 nederlagen in 2 uitwedstrijden. (O ja, bijna vergeten, Emmen werd weer een 4- nulletje). Hierna werden de neuzen even dezelfde kant op gezet en de 4-0 overwinningen werden aan elkaar geregen. Nog een setje aan Borger gegeven en de allerlaatste aan Volop, onze handdoek gooiende concurrent voor de tweede plaats. Neemt niet weg dat we ook dank zijn verschuldigd aan Michelle en de meiden A, die ons echt door de laatste wedstrijden hebben heen getrokken.

En toch dat laatste setje. Wil je bij de eerste 3 eindigen in een derde klasse met 12 ploegen, dan dien je aan het eind van de rit een set verhouding te hebben van 3:1 of beter. En onze set verhouding was 65:23. Dat laatste setje, maar wel bij de eerste 3. Gewoon tweede.

1962.

 

dames 3 promotie