17:18

Afgelopen zaterdag moesten naar het Salland. Dat klinkt niet alleen ver weg, het is ver weg. In het Salland ligt Dalfsen en volgens de routeplanner moesten we naar Dalfsen. Dalfsen staat meer bekend om het handbal dan om het volleybal. Maar goed we arriveerden niet in Dalfsen, de routeplanner stuurde ons naar Oudleusen. Een klein dorpje met veel volleybal. Veel teams en met name dat “veel” nekt je. In een mooi ontmoetingscentrum vonden we een sportzaal. En eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat de zaal mooier is dan in Grolloo en Waskemeer.

Lees meer »

Bommen Berend

We komen als Dames 3 mooie namen tegen in dit seizoen. De Carroussel, de Veenschappen, Noorderslag, de Zon, de Wiekelaar en de Goorns. Mooie namen voor sporthallen, maar ook tegenstanders als En Bloc (heeft overigens niets met volleybal te maken, maar meer er als 1 team, als blok staan). Gisteravond was het voor de tweede keer Pegasus die de degens met ons kruiste. Pegasus als naam komt uit de Griekse mythologie, maar is ook een vliegtuigmaatschappij die soms over je heen dendert.

Lees meer »

Promotie….maar dat laatste setje

Promotie…..maar dat laatste setje.

Ze doen het gewoon weer en het maakt niet uit of er nu Ds2 of Ds3 achter hun naam staat. Ds3 is met vlag en wimpel geslaagd in een missie die moeilijk werd ingezet.

Een smalle selectie van 7, die breder was, maar waarvan iedereen wist dat dat niet lang zou duren. Een vooropgesteld plan, eindigen bij de eerste drie, waarbij promotie mogelijk was.

Een klasse met teveel ploegen, waar we vlak voor de competitie werden gevraagd om toch nog naar een andere poule te gaan.

Een schema met meerdere keren 4 weken rust en dientengevolge, 4 wedstrijden in 14 dagen.

Een selectie die door blessures uitdunde naar 5, wat maakt dat de training uitmondde in triootjes en kwartetjes. Niet echt ideaal.

Met als slotakkoord, de directe concurrent die een dag voor de cruciale wedstrijd de handdoek in de ring gooit en daarmee alle spanning wegneemt. En als je ze dan toch nog een draait om de oren geeft dan bewijs je echt de promotie te verdienen.

Het seizoen begon tegen de latere kampioen Emmen. Zo…, dachten we, dat wordt een lang seizoen. Kansloos. Maar we vervolgden met o.a. een 4-0 overwinning op DEKO, na wat later bleek een hele belangrijke overwinning. Er volgen veel overwinningen met 3-1 en 4-0. Een gelijkspel tegen Volop waarschuwde ons voor de dingen te komen gingen. Na de winter onze, bijna historische dip, 2 nederlagen in 2 uitwedstrijden. (O ja, bijna vergeten, Emmen werd weer een 4- nulletje). Hierna werden de neuzen even dezelfde kant op gezet en de 4-0 overwinningen werden aan elkaar geregen. Nog een setje aan Borger gegeven en de allerlaatste aan Volop, onze handdoek gooiende concurrent voor de tweede plaats. Neemt niet weg dat we ook dank zijn verschuldigd aan Michelle en de meiden A, die ons echt door de laatste wedstrijden hebben heen getrokken.

En toch dat laatste setje. Wil je bij de eerste 3 eindigen in een derde klasse met 12 ploegen, dan dien je aan het eind van de rit een set verhouding te hebben van 3:1 of beter. En onze set verhouding was 65:23. Dat laatste setje, maar wel bij de eerste 3. Gewoon tweede.

1962.

 

dames 3 promotie

Samenloop voor Hoop Gieten

 

Dames 2/3/4 gaan meelopen met de Samenloop voor Hoop 17/18 Juni in Gieten. Er worden allerlei acties bedacht om geld in te zamelen voor het goede doel. 1 van de acties is kaarsenzakken verkopen aan de tegenstanders. En met de nieuwe inloopshirts voor de wedstrijd moet dit zeker goed komen!

dames 3 samenloop

v.l.n.r. bovenste rij: Gesienus, Marjan, Petra, Michelle, Jolanda

v.l.n.r onderste rij: Annemieke, Petra, Inge

Helaas ontbreken Miriam en Erik op de foto.

Dames 3

Coach:  Erik Oosting

Trainer: Erik Oosting

Trainingstijden: woensdag van 21.00 -23.00

 

Poule:
https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl5r8k-ds-3

Boven v.l.n.r.: Gesinus Sikkema (coach), Miriam Baert, Paula Woortman, Marjan Ottens, Jolanda Kwakman, Rolinda Alingh en Erik Oosting (trainer)

Onder v.l.nr.: Marie Pasman, Petra ten Hof, Inge Sikkema en Petra Rijnberg.