Dames 2

Coach:  Samir Hedic

Trainer: Samir Hedic

Trainingstijden: woensdag en maandag van 19.30 – 21.00

Poule: 
https://www.volleybal.nl/competitie/team/ckl5r8k-ds-2

Boven v.l.n.r.: Femke Talstra, Suzan Wustefeld, Simone Hof, Marielle van der Schoot, Ilse Wicherink, Manon Meedendorp en Esther Goeree.

Onder v.l.nr.: Carolien Vos en Jorien Feldmann.

Nieuwe sponsor Dames 2

Dames 2 heeft in Sportcafé De Goorns een nieuwe sponsor gevonden. De sponsorcommissie is met uitbaters Henk-Jan Hadderingh en Lisanne Wiersum overeengekomen dat de naam van het sportcafé in de sporthal van Gieten bij de dames op het shirt prijkt. In kinderopvang O& Ki Kindercentrum hadden de dames van de tweede selectie van de vereniging ook al een broeksponsor.

image

De beste stuurlui  staan niet……

We denken terug aan een maandagavond in februari. Een verder lege hal met op het middelste veld Dames 2 en de “heren” van Dames 2.  Het betrof een uitdaging op touw gezet door de heren, want het was toch allemaal dramatisch wat er op vrijdagavond op de volleybalmat werd gelegd.  De selecties waren tot op het bot gemotiveerd. De dames, ge gangmaakt door de trainer en de heren, met name vocaal, aangejaagd door de coach. De heren zouden willen dat de verslaglegging hier stopt. Dat doen we niet, want het mag duidelijk zijn, de dames wonnen met 4-0.  Ja heren, 4-0 en dan mag alles over Erik gaan, de cijfers zijn duidelijk. Het geklaag op de tribune is voorlopig weer stilgelegd.

Lees meer »

De week bekeken

We begonnen de week met evenveel verliespunten als SGO, de koploper in de actuele stand. SGO had kosten nog moeite gespaard om de selectie compleet te houden. Uitstellen was geen optie. Weekendjes weg werden ingetrokken om op volle oorlogssterkte tegen ons te spelen. (wel vervelend als je je weekend opgeeft voor 1 setje, maar dat mag de pret niet drukken.) De eerste set liep goed en we bouwden de set langzaam uit naar winst. SGO kwam daarna beter in hun spel en ze bleken wat vaster en slimmer te zijn dan wij. Natuurlijk waren we niet compleet, maar dat mag geen verschil maken met de brede selectie die we hebben. De overige sets kregen we niets meer op de rails, een 1-3 nederlaag was dan ook terecht. Op de woensdagavond een doordeweekse wedstrijd tegen Peelermarke.

Lees meer »

0-8

Wiechers Woonoase DOK Dwingeloo, speelde jaren in de eredivisie. Alleen het center court op de vloer en de losse reclameborden herinneren nog aan betere tijden. Het middelste veld, in een overigens hele mooie hal, wordt alleen nog gebruikt voor de reclameborden. In een lang verleden speelde Henriette Fledderus er en ze werd later met Nederland Europees kampioen. Maar ook Laura Dijkema, nog maar 25 jaar, speelde bij DOK.

Lees meer »

DS2 – Peelermarke DS1

Dames 2 garnituurtje,

Nog steeds hebben we de afspraak dat we bij een 4-0 overwinning een “dames 2 garnituurtje” eten na afloop van de wedstrijd. Vorig jaar bleven we keurig op gewicht….. Nee, dames ik wil er alleen maar mee zeggen dat we met 4-0 hebben gewonnen, maar wat ging het moeizaam. De rust bewaren en je komt in meerdere sets van een achterstand terug. Kortweg, dat doen we goed. Peelermarke is een ploeg die goed in de passing staat en aanvallend te veel fouten maakt, dat was ons geluk een beetje. Aanvallend ging het bij ons goed, alleen de concentratie bij de opslag liet nog wel eens te wensen over. De tijd en de ruimte die je hebt op de achterlijn werd niet altijd optimaal benut. Neemt niet weg, dat we in de volle breedte steeds beter presteren. We draaien nog steeds bovenaan mee en hebben een brede selectie die bij blessures niet in kwaliteit terugvalt. Jong en iets minder jong, lang en iets minder lang, het raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Al  met al een mooie 4-0 overwinning op Peelermarke, die nemen we nog  mooi even mee voor de jaarwisseling. Nu eerst even de winterstop en verwachten we op 8 januari Roelie met haar gevolg.

Doe mij maar een pilsje…ik ook. (echt waar Petra, je hebt het gezegd)

Ds. 2 wenst iedereen prettige feestdagen en sportief en gezond 2016

Verslag Dames 2

Respect,
Philip Cocu, Frank de Boer en Giovanni van Bronckhorst zijn topvoetballers die in het verleden tegen elkaar en met elkaar gespeeld hebben. Nu bestrijden ze elkaar als coach, geven ze scherpe interviews en feliciteren de winnaar na een nederlaag.

Lees meer »

Dames 2 bekert en dendert maar door

De beker voor ploegen uit de tweede klasse en lager is nieuw en een mogelijkheid voor ploegen die een hoger spelend team binnen de vereniging hebben om ook te bekeren. Je weet dus ook niet wat je te wachten staat, alleen weet je, dat je de eerste ronde thuis speelt tegen een andere tweede klasse ploeg uit Schoonebeek. Lees meer »